MESEJ ALUAN DEKAN



Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Selamat sejahtera.

Saya mengucapkan salam mesra kepada semua yang terlibat dalam perjalanan akademik dan usaha kolaboratif kami. Dengan rasa gembira dan sukacitanya saya mengalu-alukan kedatangan anda ke Fakulti Perikanan dan Sains Makanan di Universiti Malaysia Terengganu.

Sebagai Dekan fakulti yang dihormati ini, saya berbesar hati untuk memimpin komuniti pendidik, penyelidik, dan pelajar yang berdedikasi yang komited untuk kecemerlangan dalam bidang perikanan dan sains makanan. Misi kami adalah untuk memupuk persekitaran pembelajaran yang dinamik dan inovatif yang menyediakan individu untuk menghadapi cabaran dan peluang dalam domain penting ini.

Di Fakulti Perikanan dan Sains Makanan, kami percaya kepada semangat kerjasama. Kami menyedari kepentingan membina perkongsian yang kukuh dengan pihak berkepentingan seperti anda, kerana pandangan dan sokongan anda memainkan peranan penting dalam membentuk masa depan program akademik, usaha penyelidikan dan perkaitan industri kami.

Bersama-sama, kami berhasrat untuk mewujudkan komuniti yang bertenaga dan didorong oleh pengetahuan yang menyumbang secara signifikan kepada kemajuan perikanan dan sains makanan. Kerjasama dan penglibatan anda tidak ternilai untuk kejayaan kolektif kami, dan saya yakin, dengan sokongan anda, kami akan mencapai tahap kecemerlangan baharu.

Sekali lagi, saya mengalu-alukan kedatangan anda ke fakulti kami, dan saya menantikan kerjasama yang membuahkan hasil, interaksi yang bermakna dan kejayaan yang dikongsi di hadapan.

Salam mesra,

Professor Ts. Dr. Mohd Effendy Abd. Wahid
Dekan, Fakulti Perikanan dan Sains Makanan
Universiti Malaysia Terengganu