9 September 2024| Bridging Horizons: UMT-Nagasaki Seminar

Bridging Horizons: UMT-Nagasaki Seminar

Assalammualaikum |
Kami sangat teruja untuk mengumumkan “Bridging Horizons: Seminar UMT-Nagasaki” yang akan datang, satu peluang unik untuk pensyarah, penyelidik, graduan dan kakitangan untuk terlibat dalam pertukaran idea, pengetahuan dan perspektif yang dinamik antara Universiti Malaysia Terengganu (UMT) dan Universiti Nagasaki.
Mengapa Anda Perlu Sertai Kami:
Seminar ini diadakan untuk memupuk kerjasama dan inovasi, menghimpunkan pakar dan bakal profesional dalam persekitaran budaya yang berbeza. Para peserta akan berpeluang untuk mendalami penyelidikan termaju, berkongsi pengalaman mereka dan meneroka sempadan baharu dalam bidang mereka.
Apa yang Diharapkan:
Pembentangan yang menarik: Belajar daripada ahli akademik dan penyelidik terkemuka dari UMT dan Universiti Nagasaki semasa mereka membentangkan penemuan dan pandangan terkini mereka.
Perbincangan Interaktif: Mengambil bahagian dalam perbincangan yang menimbulkan pemikiran yang menggalakkan pertukaran idea dan memupuk perkongsian kolaboratif.
Peluang Rangkaian: Berhubung dengan rakan sebaya dan pakar, kembangkan rangkaian profesional anda merentas sempadan.
Pertukaran Budaya: Alami gabungan budaya akademik Malaysia dan Jepun, memperkayakan pemahaman anda tentang perspektif global.

Siapa yang Perlu Hadir:
Pensyarah: Tingkatkan kaedah pengajaran anda dengan pandangan segar dan peluang kerjasama.
Penyelidik: Kongsi penyelidikan anda, kumpulkan maklum balas dan temui jalan baharu untuk penerokaan.
Lepasan Ijazah: Dapatkan pendedahan berharga kepada piawaian akademik antarabangsa dan luaskan ufuk penyelidikan anda.
Kakitangan: Sokong komuniti akademik dengan mengambil bahagian dan menyumbang kepada acara kerjasama ini.

Sertai Kami dan Menjadi Sebahagian daripada Perjalanan Menarik Ini: “Bridging Horizons: Seminar UMT-Nagasaki” adalah lebih daripada sekadar acara akademik; ia adalah peluang untuk meluaskan pandangan anda, berhubung dengan profesional yang berfikiran sama dan menyumbang kepada perbualan global. Sama ada anda ingin belajar, berkongsi atau sekadar mendapat inspirasi, seminar ini menawarkan sesuatu untuk semua orang.
Tandai kalendar anda dan nantikan butiran lanjut tentang cara mendaftar dan mengambil bahagian dalam pengalaman yang memperkaya ini. Mari bersama-sama merapatkan ufuk ilmu dan kerjasama!

Tentative Program